Lesbos

Help het leven van een ander

20201014_silas_zindel_volleyball_women_8365

Meer informatie over eurorelief

Hanneke werkt voor Eurorelief

EuroRelief was een van de belangrijkste NGO’s binnen Moria Camp en blijft deze rol vervullen in Mavrovouni, het nieuwe tijdelijke kamp. Want zoals u waarschijnlijk nog wel weet is Moria Camp in vlammen opgegaan.

Een van de belangrijkste taken die EuroRelief op zich heeft genomen is ‘shelter allocation’: het ervoor zorgen dat iedereen een plekje krijgt in het kamp. Een ingewikkelde en uitdagende taak. Samen met het ‘data team’ en ‘maintenance team’ wordt er dagelijks gecheckt wie waar woont en of er reparaties aan bijvoorbeeld de tenten nodig zijn.

Als er nieuwkomers het kamp binnen binnengebracht, worden deze verwelkomt door vrijwilligers en worden de eerste levensbehoefte uitgedeeld zoals dekens en non-foodartikelen.

samenwerken

Werkzaamheden

EuroRelief doet regelmatig distributies in het kamp. Gedoneerde artikelen worden in het magazijn door vrijwilligers verpakt en gedistribueerd. Een doorlopende distributie van EuroRelief is de pamperdistributie. Honderden families kunnen hier terecht voor pampers en billendoekjes, maar ook maandverband en incontinentiemateriaal worden hier uitgedeeld.

Een andere pijler van de stichting zijn de ‘educational activities’. Door het activiteitenteam worden er Engelse lessen gegeven aan kinderen en pubers. Momenteel worden er 350 kinderen bereikt met de huidige programma’s en het doel is om alle kinderen te bedienen: 1000 kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Daarnaast zijn er sportactiviteiten voor vrouwen. 

En dan is er nog het ‘social care team’. Zij houden zich bezig met specifieke zorg voor de extra kwetsbaren in het kamp (slachtoffers van geweld, mensen met ernstige ziekten) waarbij een luisterend oor en zo nodig extra spullen geboden worden en waar mogelijk doorverwezen wordt naar officiële instanties.

Al de activiteiten die EuroRelief doet wordt mogelijk gemaakt door de hulp van tientallen ‘resident volunteers’: vluchtelingen die in het kamp wonen en helpen bij al het werk dat EuroRelief verzet. 

EuroRelief werkt nauw samen met verschillende partners, zoals de mennonietenorganisatie i58, de Nederlandse organisatie Christian Refugee Relief (CRR) en Global Aid Network (GAiN). 

Hanneke’s rol in de organisatie is dat ze drie verschillende teams aanstuurt: het logistieke -, het activiteiten- en het zorgteam.

20201028_silas_zindel_english_class_toddlers_4403
0 +

Vluchtelingen in mavrouvouni

0

New arrivals in Griekenland in 2020

%

Vrouwen
en kinderen

0

Uitgedeelde luiers
in 2020

Ondersteun het werk van Hanneke op Lesbos

Meedoen?

Meeleven

Lees via deze website Hanneke's blogs en nieuwsbrieven, waarin we u op de hoogte houden. Ook kunt u zich abonneren op deze blogs en nieuwsbrieven.

Meegeven

Door een financiële bijdrage maakt u Hanneke's werk op Lesbos mogelijk. Geven kan op verschillende manieren:

- Online, via de doneerbutton op deze website

- Door uw bijdrage over te maken op NL86RABO 0 175 2985 56 t.n.v. G. J. Mauritz

- Door uw bijdrage over te maken op naam van Stichting Samen op de Bres NL62 INGB 0003 4416 28 o.v.v. vluchtelingenwerk Moria.

Deze Stichting is ANBI geregistreerd, waardoor uw giften fiscaal aftrekbaar zijn. De stichting geeft vervolgens uw geld weer door naar de TFC.

Meebidden

Uw gebed is zó nodig. Bid en dank mee voor het werk onder en voor de vluchtelingen op Lesbos. En niet alleen daar maar wereldwijd.

01

Doneren?